Helveteskunskap

Naturkunskap har aldrig varit ett av mina favoritämnen i skolan. Det var dessutom ett av de få ämnena jag endast hade betyget godkänt som slutbetyg när jag avslutade grundskolan. Nu på gymnasiet är ämnet ännu tråkigare än vad det var för ett år sedan. Det är så tråkigt att jag kommer på mig själv med att tänka på annat och inte koncentrera mig alls på vad det är mina ögon läser. Men även när jag hade huvudet på skaft när jag läste så verkade det som om jag inte hade det, eftersom bokens författare måste ha varit full när hon skrev den. Även förläggaren måste ha varit full. Här kommer två utdrag ur boken:


"Det betyder alltså att om man vill förhindra övergödningen är det inte alltid är det av ämnena som det finns mest av som man behöver man behöver strypa tillgången på."


"Om miljön runt det döda planktonet i bottensedimenten är syrerik, kommer att fosforn bindas till järn i olösliga föreningar och därmed bli kvar i sedimentet."


Jag har även tänkt tanken att ta sågandet av naturkunskapsboken till en ny nivå genom att citera ett helt kapitel i boken som handlar om de miljögiftiga metallerna i Sverige kommer från, men rubriken "Inhemska utsläpp via soporna". Jag ändrade dock mig eftersom jag vill att ni inte ska behöva drömma samma mardrömmar som jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0