Grävde i toaletten

Jag var precis på toaletten för att tömma tarmarna på gårdagens mat. Jag upptäckte att toalettpappret var slut och skulle således byta rulle för att göra det så bekvämt som möjligt för mig. Jag öppnade det vita locket på toalettpappershållaren och fick syn på den tomma rullen. Lyfte upp den och med den så kom även träpinnen som man trär sätter i hålet i mitten av rullen så att rullen kan spinna runt sin egen axel när man rycker loss en bit papper för att torka sig. Jag skulle göra ett häftigt trick och utan att röra vid träpinnen föra över den till den nya rullen toalettpapper. Jag siktar och synkar rullarna med varandra och pinnen börjar sin vandring. Ut från den gamla rullen och in i den nya, allt går fortfarande helt enligt planen. Men, vad jag inte tog med i mina beräkningar var att pinnen fortsatte sin resa efter att ha varit endast på ett kortvarit besök inuti den nya rullen, där den var tänkt att stanna, eftersom jag glömde täcka för hålet på bottnen av rullen. Och med min maximala otur så är det klart att träpinnen faller rakt ner i toalettholken. Det var ett sant nöja att plocka upp pinnen!


Engelskafanskap

Den kompletta listan med de mest onödiga ord som ingår i mitt engelskaprov på tisdag. Orden är sorterade utan inbördes ordning, men jag föraktar ändå allihop.


Brickwork - murverk (av tegel)

GCSE - General Certificate of Secondary Education, grundskolebetyg

Lean-to - liten utbyggnad, skjul (mot vägg)

Red-bricked - av rött tegel

Slung across his shoulder - (hängd) över axeln

Cubic inch - kvadrattum (1 inch = 2,54 cm)


Det är inte troligt att jag kommer använda dessa ord i verkliga livet, eller IRL som datornördarna skulle ha uttryckt sig, men ändå är de med på ett engelskaprov. I protest mot bland annat skolverket så vägrar jag att lära mig dessa ord, trots att några har fastnat ändå.


Kvadrattum, vilken skymf för fysiken. Om engelskaboksförfattarna skulle ha läst Fysik A så skulle de ha förstått att kvadrattum absolut inte är en SI-enhet och att den är helt värdelös att kunna eftersom det bara är amerikanarna som försöker göra sig märkvärdiga genom att

?1)       Förbränna mängder av växthusgaser och på så sätt förstöra miljön

?2)       Komma på snabbmatsrestauranger och försämra hälsan för miljontals av människor

?3)       Göra tvärt emot vad resten av fysikvärlden gör och på så sätt orsaka en massa extra besvär när man måste  omvandla USA:s fysikenheter till resten av världens fysikenheter


Omständig natt

Mina planer om att vara uppe med tuppen gick om stöpet eftersom jag var för trött för att stiga upp ur min varma och mysiga säng. Det var precis som om den drog med en enorm kraft i mig och ville att jag skulle stanna kvar, kanske hela dagen. Jag gav efter i en timme och kämpade mig sedan upp, om än motvilligt. Jag satte mig på sängkanten och gnuggade tröttheten ur ögonen och undrade vad denna lördag skulle ha för erbjudanden till mig. Ställde mig upp och redan nu ångrade jag att jag inte hade legat kvar en liten stund till. Det är ju trots allt bara två dagar, denna lördag inräknad, till skolan åter tar fart igen. Och dessutom så ställs klockorna fram en timme i natt och det resulterar i en timmes mindre sömn. Det är inget annat än vansinne!


Jag är kär

Hundskrället är fortfarande på vift, hon har nu varit på rymmen sedan i måndags. Jag förstår inte vad som har tagit åt henne. Hon rymde från hunddagiset, som hon absolut inte ville lämna när hon åkte därifrån förra sommaren. Hon har aldrig förr haft rymmarinstinkter men helt plötsligt gör hon en rymning som självaste Houdini skulle ha varit stolt över.


Efter att ha tittat på finalen i Let´s dance så har jag upptäckt att min stora kärlek här i livet är Tony Irving. Han är en riktig man som har väntat hela säsongen av programmet för att få visa sina färdigheter på dansgolvet, och i finalprogrammet slog hans önskan in och han skakade loss likt en äkta magdansös. Tony, vilken snubbe!


I morgon ska jag gå upp relativt tidigt för att kunna klämma ut maximalt av dagen. Jag har saker som behöver göras en stor del av förmiddagen, och dessutom så måste jag ha ett läsningsmarathon, det var nämligen över en vecka sedan sist. Jag får se om jag har tid att hitta på något trevligt med mina kamrater.


Nu ska jag sova!


Jag är ohygienisk

Efter att ha studerat engelska en stor del av förmiddagen var det skönt att strunta i orden från helvetet och tillbringa lite tid springandes utomhus i tövädret. Det var i dag mitt dolda hat för engelska ord vällde fram likt en gigantisk flodvåg. Jag är hatet personifierat. Jag vill bara ta min engelskabok, stoppa in den i braskaminen och tända eld på den. Samtidigt som det brinner en eld som varenda pyroman skulle ha varit stolt över i min kamin så ska jag skratta och se min plågoande slukas av lågorna. Men så kan jag inte göra om jag vill ha ett bra betyg...

    Under löpturen höll jag på att få en koldioxidförgiftning, typ. Det kändes så. Jag blev så andfådd och andades snabbare än en hund i en bastu. Jag blev trött.

    Efter löpturen duschade jag och bytte underkläderna som jag har burit ända sedan i onsdags. Jag blir lätt väldigt hygienisk och fräsch när jag tillbringar ett par dagar inuti huset utan att beblanda mig med utomstående individer. Men ju längre tid det har gått sedan man senast duschade desto skönare är det att duscha.


Nu känner jag att det tränger på så jag måste besöka männens fristad; toaletten. Efter den underbara stunden ska jag återigen dyka ner i skolböckerna.


Murbruk är för extrema dårar

Jag har precis ätit frukost och min plan är att ta det lugnt några minuter till innan helvetet släpps loss. Jag ska sortera tvätt, plocka ut ur och in i diskmaskinen samt starta den utan att något får gå fel! Dessutom så har jag en miljon (262 st) engelska glosor som det är hög tid för mig att börja öva in nu. Vem bryr sig egentligen om vad ett murverk av tegel heter på engelska, eller vad av rött tegel betyder? Jag vågar till och med slå vad om en slant att det inte är många vuxna svenskar som kan, eller har nytta av, dessa ord. Hur ofta har man ett samtal om ett eller flera murverk av tegel med en engelsman? Jag har aldrig i hela mitt liv pratat om ett murverk av tegel på svenska, och jag har aldrig hört någon göra det heller. Jag lär mig nyttigare engelska när jag tittar på amerikanska krigsfilmer än när jag övar in glosor som våran lärare har gett klassen.


Jag är bankrutt

I går kväll gjorde jag och fem av mina bekanta staden osäker. Vi traskade först omkring i blindo utan att veta vilken restaurang vi skulle äta på. Efter många förfrusna kroppsdelar senare enades vi om att låta en Kinarestaurang bredvid busstorget få äran att låta bespisa oss.

    Vi anlände och glades över att vi var de enda besökarna. Vi beställde vad vi ville ha och smörjde kråset. En av mina vänner beställde räkor med njure. Efter att ha provsmakat det så upptäckte jag att det faktiskt inte var så tokigt, mycket godare än lever. Njuren lämnade dock efter sig en unken eftersmak som sänkte slutbetyget drastiskt.

    När även efterrätten var uppäten och det var dags att betala så upptäckte jag till min stora förtvivlan att jag, efter att ha betalat, endast hade två kronor i plånboken. Jag tvivlade på att jag någonsin skulle få återse min hembygd igen eftersom det är svindyrt att åka buss. Problemet löste sig dock bra eftersom jag, som den fattiglapp jag är, fick låna pengar av en snubbe som satt på min högra sida under måltiden.


Jag är seg

Jag har inte hunnit skriva något på ett par dagar, men det är på grund av att jag har haft fullt upp. I måndags rymde tydligen våran hund från sitt hunddagis och har inte hittat hem än. Hon har setts till ett par tre gånger om dagen i ett samhälle ungefär åtta kilometer från där vi bor. Hon har troligtvis inte ätit något vettigt, kanske lite snö som endast släcker hennes brinnande törst. Hon är säkerligen smal som en sticka och benig som en anorektiker. Jag är dock inte orolig för hennes välbefinnande eftersom jag vet att hon är en korkad hund, men hon kommer troligtvis att göra närmanden till folk när hon blir för hungrig, och då är det bara för någon i familjen att ta henne till rätta.
    En liten rolig sak är att det gick rykten i samhället om att hon var en varg. Det blev ett stort pådrag och viltspårare engagerade sig i letandet efter henne i tron att få se en varg. När det sedan gick upp för dem att det endast var en bortsprungen schäfertik blev de enormt besvikna och återvände hem med buttra miner.


Jag har dessutom, som jag skrev i ett tidigare inlägg, köpt en bärbar dator. Det har tagit tid att fixa alla uppdateringar i allmänhet och Norman Antivirusuppdateringen i synnerhet. Men nu är den i princip redo för vilka virus och hackare som möjligt. Den är nu lika effektiv som datorn TRANSLTR i Dan Browns bok I gåtornas palats, som kostade två miljarder dollar att bygga.


Jag är utom kontroll

I morses vaknade jag kvart i tre av ett trängande behov av att tömma urinblåsan. Jag tassade på tå till toaletten för att inte väcka mina sovande familjemedlemmar och lät kisset flöda. När jag var klar och återigen låg i min säng för att försöka somna var jag inte alls trött. Jag kunde inte somna om. Jag försökte, och jag ville verkligen, för vad ska man göra klockan tre på natten? Men jag somnade inte, utan låg vaken till omkring kvart över sju då jag bestämde mig för att det fick vara nog. Jag steg upp och var pigg som en lärka. Det är konstigt att jag inte är trött efter att endast ha sovit tre timmar i natt. Men det är effektivt. Om detta fenomen visar sig fler gånger ska jag stiga upp och göra något vettigt av tiden i stället för att slösa bort den i en varm och mjuk säng.

Gubbe i Indien

I dag flyger pappa till Thailand för att sedan bege sig till Indien efter tre dagar. Han ska värva utländska studenter till Högskolan. Det är nästan så jag blir avundsjuk och vill gå i hans fotspår när jag blir stor. Jag och resten av familjen ska köra honom till flygplatsen och vinka av honom för att sedan inte ses på två veckor. Jag har dock gjort en msn åt honom så vi kan hålla kontakten. Men han verkar aldrig kunna lära sig det äkta chattspråket utan envisas med att skriva så korrekt som möjligt.

Måste gå på toa

Jag är precis hemkommen från mammas moster där familjen åt påskmiddag tillsammans med mormor och morfar. När vi besöker dem serveras det tusentals maträtter och alla smakar lika delikat, så man blir ju inget annat än proppmätt. Det känns som om magen kommer spricka och allt inanmäte kommer forsa ut. Det blir nog inte mycket till kvällsmat i kväll. Kanske en smörgås och ett glas mjölk.
   När jag tänker efter så måste jag nog gå på toa snart. Nöden har ingen lag, heter det. När man äter så många inlagda strömmingar och ägg som jag har gjort i dag så trycker det verkligen på. Det skulle inte vara lämpligt med en period hård mage nu.

Ägg

I dag har jag ätit ett riktigt, vitt och kletigt gult ägg samt ett färgglatt och godisfyllt ägg. Det sistnämnda var snäppet godare än vad det första var.

Jag var på gymmet och styrketränade med pappa i förmiddags. Jag klarar oerhörda vikter med mina taniga armar, typ. Mitt mål är att bli starkare än pappa, som snart fyller 50 år! Jag vill, men det är så jobbigt att styrketräna, men jag ska försöka orka i alla fall några gånger i veckan.


Atlantis

I går läste jag klart boken Atlantis hemlighet skriven av David Gibbins. Mamma köpte den på bokrean till mig och det är en av de segaste böckerna jag någonsin har läst. De flesta kapitlena är en återgivelse av sanna eller påhittade historiska fakta. Det är tråkigt att läsa om minoiska skeppsvrak och Linaer B-språket. Boken handlar om några forskare som är den försvunna staden Atlantis på spåren och samtidigt jagas av moderna pirater, som leds av den ökände Aslan. På bokens omslag står det att boken är jämförbar med de Dan Brown har skrivit, helt inkorrekt fakta. Det enda som fick mig att läsa vidar. Betyg 3 av 10. Dålig.

Haleluja!

Om detta hade varit en normal fredag så hade jag om några få minuter stigit på bussen till skolan där jag skulle ha anlänt till mattelektionen precis i tid. Det är ingen normal fredag i dag. Det är en långfredag. Om jag minns rätt så var det i dag Jesus hängde i korset och dinglade. Mormor har berättat att när hon var liten så var de tvungna att ha tråkigt och inte göra något vettigt under hela dagen. De satt vid köksbordet och rullade tummarna samtidigt som de var tvingade att tänka över Jesus lidande.
    Kul...

Plugghäst

I går kväll när jag skulle skriva ut två tredjedelar av min grupps naturkunskapsarbete så strulade skrivaren. Efter många långa minuter och flera bytan av bläckpatroner så fungerade den igen. Efter att ha skrivit ut arbetet var klockan nästan elva, men istället, som en normal snubbe skulle ha gjort, för att sova så förberedde jag mig inför dagens svenskaredovisning.
   I morses öppnade jag ögonen strax efter sex, tjugo minuter innan väckarklockan ringde trots att jag somnade relativt sent. Jag låg kvar i sängen och myste till väckarklockan ringde, och sedan steg jag upp och toppade formen inför en ny skoldag. 


Snabbt och naket

När dagens idrottslektion hade jag och två av mina klasskompisar tio minuter på oss innan hinna till busshållsplatsen innan bussen åkte. Mina vänner struntade i att byta om och duscha och började gå i rask takt de cirka åtta hundra meterna till busshållsplatsen. Fåfängd som jag är så ville jag inte sitta svettig på bussen och göra tillvaron sämre för mina medpassagerare så jag strippade snabbare än aldrig förr och sprang in i duschen. Jag hann inte vänta på att vattnet skulle bli humant tempererat utan jag duschade i iskallt vatten och skrek i falsett. Torkade mig och klädde på mig och rusade som om jag vore jagad av en tjur till busshållsplatsen. På vägen hann jag ikapp mina vänner och kunde sänka hastigheten en aning eftersom marginalen visade sig vara relativt god. Vi hann i tid.


Slappt som aldrig förr!

Den två lektioner långa dagen passerade snabbt förbi. På samhällskunskapen svarade vi på instuderingsfrågor. Våran lärare var en vikarie som vikarierade för en vikarie som i sin tur vikarierar för en vikarie. Det är krångligt att förstå, men det är faktiskt så!
   Till lunch serverades det sill, ägg, köttbullar, prinskorv (som var vanlig grillkorv delad i mindre bitar) och pyttipanna utan kött. Det var riktigt smaskigt, och en bra uppladdning inför idrotten som bestod av pump och pingis. Pump var jobbigt. Vi hade varsin skivstång och härmade lärarens rörelser i takt till musik. Den sista övningen gick ut på att hålla skivstången med rak arm ut på sidan. Vi hann bara med den ena armen, och det känns underligt att min högra arm är så mycket tröttare än den vänstra. Jag kan leva med det, men det är långt ifrån bekvämt.

Jag är en fjortis

Dagens skoldag är inte mycket att hänga i granen. Jag börjar klockan kvart i tio med samhällskunskap. Sedan har klassen en nittio minuter lång matrast och sedan börjar idrotten. Efter idrotten slutar vi eftersom att alla lektioner efter den är inställda för att lärarna ska på ett möte i aulan. Inte en så ansträngande dag med andra ord. Men när jag kommer hem måste jag studera som en besatt plugghäst. I morgon ska jag redovisa en bok jag har läst inför klassen, så det måste jag förbereda mig inför. Jag ska även skriva ett fysikläxförhör på cirka tjugo sidor och lämna in grupparbetet om växthuseffekten. Det blir en massiv pluggning efter skolan. Men när Men in Trees börjar är jag bänkad framför tv:n!

Klippskt!

I morses ringde mobilens alarm strax efter sex. Jag satte den på snoozning och bestämde mig för att stiga upp nästa gång klockan ringer. Lat och sömnig som jag var så fullföljde jag inte vad jag hade bestämt och jag hamnade i en ond vakna- och snoozspiral. Efter ett tag såg jag att ljus trängde igenom min persien och jag fick panik, när jag efter att ha förstått vad klockan var, insåg att bussen skulle avgå om två minuter. Jag for snabbt som attan upp ur sängen och upptäckte att mamma var ledig. Hon skjutsade mig till skolan, så jag kom endast några få minuter för sent till fysiklektionen.

Jag är en nörd

Under den senaste timmen har jag letat efter den bästa bärbara datorn till ett relativt lågt pris på Internet. Jag har insett att med en egen dator kan jag ta bloggandet och skolarbetet till en helt ny nivå. Jag tror även att det blir mer komfortabelt att ha möjligheten att sitta i en mjuk säng med datorn istället för att ha rumpan på en knarrig kontorsstol, då datoranvändandet är nästintill outhärdligt.


Tänk er in i min situation. Jag sitter på en röd stol. Stolen gnisslar och knarrar och sjunger en klagosång som om den försöker sjunga sig fri från smärtan som jag åstadkommer när jag rör mig. Som hämnd för mitt misshandlande vinklar stolen ryggstödet in mot min rygg så jag utvecklar ett ryggskott endast värdigt skogsarbetande gubbar. Jag blir arg på stolen och datorn blir lidande eftersom jag tvingas stänga av den om jag vill behålla min rygg i några år till. Datorn Dell blir förbannad och hämnas genom att lagga och vara allmänt seg nästa gång jag startar honom.


Våt

När jag drog upp persiennen från mitt fönster och tittade ut på altanen med ett nyvaket ansiktsuttryck blev jag bländad av den kritvita snö som låg som en heltäckningsmatta över altanen, gräset och buskarna. Efter att ha ätit fiberberikad gröt och gjort mig i ordning inför en ny skoldag upptäckte jag att vägen var täckt av slask. Mina byxben absorberade vätskan och jag var blöt ända upp på låren, precis under där kallsongerna slutar. Jag trodde att byxbenen skulle torka under bussfärden till skolan, men det var så kallt att när jag andades så rök det ur min mun. Värme! Västtrafik gör allt som står i deras makt för att spara pengar...
    När jag efter en avklarad skoldag skulle gå från busshållsplatsen till mitt hem trodde jag att jag skulle drunkna. Snön nådde mig ända upp till halsen och jag fick tassa på tå för att inte dränkas av det vita pudret.


Jag är ett IG-barn

I dag upplevde jag ett nederlag utan dess like. På dagens CAD-tekniklektion (CAD är ett arkitektprogram på datorn) fick vi reda på vad vi hade fått för betyg på provet som gjordes för några veckor sedan. När jag gjorde provet kändes det bra och jag var säker på att få minst G, om jag hade otur. Jag gjorde alla uppgifter och det såg riktigt skapligt ut.
   När jag fick reda på mitt betyg blev jag dock väldigt besviken. När jag fick IG kändes det som om en kickboxare sparkade mig mellan benen med en enorm känga på foten. Jag har aldrig förr blivit tilldelat ett icke godkänt betyg. Det är knappt att jag får godkänt, bara en massa högre betyg. Jag har därför svårt att acceptera att jag numera kan tituleras IG-barn. Vad som är ännu svårare för mig att förstå är hur jag endast kunde få ett poäng av fjorton möjliga. Jag förstår inte hur detta kan ha gått till. Efter min enorma prestation vid ritbordet belönas jag endast med ett poäng. 
   Jag misstänker (och hoppas) att läraren, som för övrigt inte är många år äldre än mig och fortfarande utbildas på högskolan, har blandat ihop mitt resultat med någon annan som bär samma förnamn som jag, det går nämnligen tre stycken med mitt namn i min klass. Om han inte har blandat ihop resultaten hoppas jag på att han ska ta sig i akt och titta på mina mästerliga ritningar i min närvaro och förklara för mig hur mina konstverk kan bli belönade med ett IG. Pappa tror att min lärare är oerfaren och har för höga krav på oss gymnasieelever. Jag håller med. Ungefär hälften av klassen fick ej godkänt. 

Jag ska ladda ner AutoDesk-CAD till min hemdator och öva som en besatt arkitekt inför nästa prov.

Äckligt

Jag har studerat matte hela förmiddagen och eftersom min hjärna kommer att kortslutas om jag fortsatte så tog jag en paus. Jag blir vansinnig när jag upptäcker att för varje ny sida jag kommer till så är det bara fler och fler geometriska tillämpningar och värdemängder. För några timmar sedan räknade jag ekvationer med konjugat- och kvadreringsreglerna, och det var himmelriket jämfört med hur tråkigt det är nu. Fast känslan efter att ha löst en svårt tal är go. Man sitter i minut efter minut och tänker och tillslut får man en snilleblixt och kommer på hur uppgiften ska lösas. Jag irriterar mig dock på den som har skrivit facit eftersom det stod fel på en relativt enkel uppgift, och jag satt i en kvart och försökte få det svar som facit fick. Det gick ej. Jag och pappa enades om att facit var felskrivet.

Kissa

Man bestämmer sig på kvällen när man ska sova för att inte vakna för sent och sova bort hela dagen, men oftast så misslyckas man. Tack och lov så har jag ett tips som underlättar uppstigandet! Allt handlar om att somna kissnödig. När väckarklockan ringer på morgonen och man snoozar så upptäcker man att man är så kissnödig att urinblåsan kommer explodera inom några sekunder. Om man vill undvika en olycka så tassar man så snabbt som möjligt till toaletten och tömmer blåsan. Nu är man tillräckligt pigg för att inte vilja sova!


Nordliga män

Jag sitter och sneglar lite på en Steve Martin-film på tv:n samtidigt som jag undrar var det svenska folket har gjort av sitt sunda förnuft. Hur kan en människa med endast en liten gnutta vett inte vilja att Nordman ska representera Sverige i Eurovision Song Contest? Deras melodiska nyckelharpspel och den rökrostiga sångrösten passar tillsammans som handen i handsken. Att de dessutom bränner en ballettdansös gör knappast saken sämre. Två flintisar som sjunger om häxor, och de vinner inte. Skamligt. 
    Jag ska ta över Christer Björkmans plats som schlagerguru nästa år och se till så att rätt låt vinner. Jag ska nästla mig in via Bert Karlsson och arbeta mig upp.

Lärare = sadister

Måste man vara en utpräglad sadist för att bli lärare? Är det ett intagningskrav på lärarutbildningen?

Jag förstår inte varför alla lärare enas om att ha alla prov, inlämningar och redovisningar samma vecka. Är det ett hemligt avsnitt i läroplanen som tar upp detta? Nästa vecka är inte nådig. Den är smällfet av prov men vi elever är tyvärr inte smällfeta av den kunskap som behövs. Den måste vi plugga in, och det görs inte med ett leende på våra läppar.

Jag ska skriva om läroplanen och avskaffa alla prov!

Liten unge

I går när jag var ute på en nattlig vandring med mina vänner såg vi årets första vårtecken. Vi gick på en gropig grusväg och pratade. Innan jag visste ordet om det såg jag en gren med ludna videungar. Jag visade dem för mina vänner, men de blev inte alls lika begeisrade som jag. När jag var liten kunde jag en låt om videungar. Jag kommer dock inte ihåg hur den gick eller lät. Jag brukade även plocka videungar när jag var mindre. I går gjorde jag inte det eftersom det skulle ha känts som att ha mördat ett litet skrumpet spädbarn, och mord vill jag inte lägga till på min "ha-gjort-lista"! 

Torkat te luktar tjejparfym

Jag har lättare att försova mig de dagarna då lektionerna börjar sent, än när de börjar tidigt. I dag hade jag sovmorgon och försov mig. Tio av de femton minutrarna som var kvar till jag var tvungen att gå till bussen från att jag vaknade stod jag i duschen. Jag var en smula tidsoptimistisk, och var tvungen att trycka in linserna i ögonen med en fruktansvärd kraft och äta frukosten snabbare än Michael Schoumacher kör sin Formel1-bil. Vilka kläder jag trädde på min nyvakna kropp hade jag inte tid att lägga märke till.
   Sittandes på bussen kände jag en vag doft av te. Jag luktade extra noga och upptäckte att det var jag som luktade. Jag mindes att under springturen till bussen i går spillde jag ut mitt te på både min jacka och mina byxor, samma byxor som jag i dag tog på mig. Jag nös i vredesmod.
    Jag frågade mina vänner om de kände att jag utsöndrade en telukt. De gjorde som tur var inte det, men jag kom aldrig ifrån tanken att någon rynka på näsan bakom min rygg och ge mig öknamnet temannen.

Det är inte lätt när det är svårt

Efter skola tog jag och några vänner en fika på ett pitoreskt kafé en bit från skolan. Vi sörplade vårat te, knaprade på våra kakor och slickade vår vaniljsås. Minuterna blev fler och fler och med en panikslagen blick tittade min kompis på mig efter att ha slängt en snabb titt på klockan och sa: "Adam, bussen går om två minuter!". Snabbare än blixten tog vi på oss våra jackor och jag fick mitt te i en ta-med-mugg. Vi hastade till busshållsplatsen och såg bussen åka iväg. Mina kompisar slängde en blick av förakt på mig eftersom det var på grund av mitt långsamma ätande och snabba pratande som tiden rann iväg som om den läckte ur ett såll. Skylldig som jag kände mig tog jag iniativet och började springa en hemlig genväg till nästa busshållsplats, mina vänner var som klistrade i min rygg. Flåsande sicksackade vi mellan shoppande fjortisar och turbotanter med rulatorer. Efter några minuter var vi frame vid nästa busshållsplats, men vi såg inte bussen. Med buttra miner blickade vi mot vägen och så till vår stora förvåning bussen anlända! Anfådda och svettiga steg vi på och jag slapp bli lemläst.

Tortyr

När jag till min stora förtvivlan märkte att både mjölken och nyponsoppan var slut när jag öppnade kylskåpsdörren var jag inte långt ifrån en kolapps. En mängd olika tankar slogs om uppmärksamheten i mitt huvud. Vad ska jag dricka till frukost? Vad ska jag dricka till mellanmål? Vad ska jag dricka till lunch? Paniken spred sig som en löpeld i kroppen och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Jag var nära att brista ut i gråt, men jag sträckte på ryggen och tog motgången som en man. Jag drack vatten! Måltiderna blev dock inte de smakexplosioner som de skulle ha blivit med ett par glas mjölk till, men nöden har ingen lag.
    Dagen har varit en enda lång prövning som jag med nöd och näppe har klarat mig ifrån utan bestående psykiska men. Mamma ska dock handla i kväll och förhoppningsvis serveras livets gyllene dryck (mjölk) till kvällsmaten så jag slipper torteras mer än vad jag redan har gjort. Jag känner redan hur jag börjar bli benskör. Jag vågar inte gå eftersom mina ben kommer brytas. Hur ska detta gå?

Nu svimmar jag!

Blött!

Klockan är strax över tio och jag har redan hunnit med att skriva på min naturkunskapsuppsatts! Det är extremt tråkigt, men jag har fått ihop fyra och en halv sida och mina två gruppmedlemmar har säkert skrapat ihop något liknande, så det är nog mer än tillräckligt. På fredag eller måndag ska det redovisas och då gäller det att ha läst igenom det man ska prata om. Gruppen får endast tio minuter på sig så det blir ungefär tre minuter och tjugo sekunder att prata per skalle. Det känns väldigt lite för ett såpass stort arbete.

Nu ska jag bege mig ut med hunden på en promenad. Det regnar. Jag ska ta på mig pappas gigantiska gummistövlar och klampa omkring i dem så ordnar sig det. Fast vänster stövel läcker... Jag får väll hoppa som en känguru över alla gyttjepölar och trippa på tå mellan de hala rötterna.

En lag

Jag satte mig på mitt rum och pluggade lite samhällskunskap efter maten. Jag läste om medbestämmandelagen som bland annat säger att arbetsgivaren är skyldig att förhandla med arbetstagarnas fack innan en viktig förändring av verksamheten genomförs. Lite längre ner på sidan står det att om arbetsgivaren och facket inte kommer överens så bestämmer arbetsgivaren. Hm? Om arbetsgivaren föreslår en sänkning av lönen för arbetstagarna är det föga troligt att facket går med på det. Facket och arbetsgivaren kan då försöka förhandla om detta men arbetsgivaren är stenhård och ger absolut inte med sig. Då bestämmer arbetsgivaren och arbetstagarna får en sänkt lön. Kan det vara så underligt? 
  

Mjölk

Det ilar i mina framtänder. Det är inte skönt. Det känns som om de blir uppätna inifrån av tandtrollen. Det känns ungefär som det gör i hjärnan när man dricker ett glas kall bjölk i ett enda drick, fast lite varmare. Mjölk- och hjärnfenomenet källas hjärnfrys. Jag och mina vänner har länge letat efter ett sätt att komma runt detta problem som ofta uppstår när man deltar i en så kallad mjölkhävartävling, men det är svårt att undvika det och samtidigt få en bra drickeffekt. Om man har varm mat i munnen samtidigt som man dricker smakar mjölken dasslock.


Smutsiga sak

Idag har jag varit hemma alldeles ensam. Skolledningen har nämnligen bestämt sig för att låta eleverna vara lediga måndag och tisdag så att lärarna kan gör något viktigt. Det är nämnligen studiedag. Vi har fått en del läxor att göra, men hellre det än att gå upp med tuppen och vänta på bussen samtidigt som vinden river sönder ansiktet och det kalla regnet krymper våra kallsonger. Västtrafik bygger för små busskurer. Hur har de tänkt att folk ska åka mer buss när väntan på bussarna är lika efterlängtade som att brinna i helvetets eldar. Jag förstår inte heller hur folk ska ha råd att åka buss när en halv biljett kostar 25 kr. Det är hutlöst!

Jag har inte gjort något konstruktivt idag. Mesta tiden har gått åt till att slöa, men jag var tvungen att gå på en promenad med hunden i lervällingen i skogen. Det tog en evighet att få henne ren efter den pärsen. Gummistövlarna jag prydde mina fötter med läckte och mina fötter blev så småningom lika sketna som hundens ludna tassar.

Plugg

Under en stor del av förmiddagen har jag skrivit på min del av naturkunskaps-/teknikgrupparbetet. Jag tänkte att det är lika bra att få det gjort så snart som möjligt eftersom vi är lediga måndag, tisdag och onsdag, och då har jag annat som måste pluggas. Dessutom så måste jag ju avsätta tid för degning också. Det är viktigt att vara lat.

Mat i all ära!

I dag serverades det spenatsoppa i skolan så jag och några klasskamrater klämde in en thaibuffe på våran 40 minuter korta matrast. Vi var tvungna att springa tillbaka till skolan med magar fulla av nudlar och friterad fisk för att inte komma för sent till engelskalektionen. Svagt framåtlutade sick-sackade vi mellan de andra fotgängarna och slängde oss bort från bilister med dåligt trafikvett. Trots dessa ansträgningar kom vi för sent. Våran lärare tog dock lätt på våran ogiltliga frånvaro eftersom ett tiotal andra spenathatande klasskamrater anlände samtidigt som oss.  
   Jag var fortfarande mätt när jag kom hem.


Matte

I dag är en dag då det inte visas något vettigt på tv:n. Det enda som är tittbart är en kriminalserie som brukar sändas på torsdagar. Det blir väll att jag bänkar mig framför det programmet om jag inte har något annat vettigt för mig. Jag kanske läser en bok skriven av en isländsk gubbe/tant istället. Den är bra. Det är dock en konstig bokstav som dyker upp i nästan varenda person- och platsnamn. Det är lite svårt att veta vad den betyder.

Nu ska jag alldeles strax bege mig till mitt rum för att göra min matteläxa. Det är bra med matteläxa för då behöver man inte vara så koncentrerad utan man kan lyssna på musik och sådant samtidigt.

Plaskning!

I dag var klassen och badade på idrottslektionen. Den första halvan av lektionen satt vi som livräddade förra badlektionen och glassade i bubbelpoolarna, och den sista halvan simmade vi i bassängen ihoptryckta som sardiner i en sardinask. Det var meningen att vi skulle simma på 75% av våran maxpuls men vi simmade snarare lika fort som en IKEA-kö ringlar sig fram till kassorna en lördagseftermiddag när kassörskan har lågt blodsocker eftersom klassen endast fick två banor till sitt förfogande.
   Efter plaskandet i bassängen släpade vi våra kroppar till bastun för att låta värmen mjuka upp våra förfrusta kroppar. Jag lovar att bassängtemperaturen endast var ett par tre grader! Badhuspersonalen försöker döda sina kunder!

Ägg

I dag var jag duktig. Klassen slutade tidigare från dagens sista lektion, men i stället för att sätta mig på bussen och åka hem så satte jag mig i datorsalen och tog växthuseffektarbetet i nackskinnet och satte i gång ordentligt med det. Jag planerar att skriva mycket mer i morgon då jag och hälften av klassen slipper fysiken eftersom den andra halvan har labb. Jag vill gärna ha klar min del av grupparbetet relativt snart eftersom nästa vecka är en massiv vägg av prov, inlämningar och redovisningar. Det blir oftast så oerhört jobbigt om man ska skriva en hel uppsatts dagen innan den ska vara inlämnad eller börja öva på ett enormt prov i bussen till skolan samma morgon det ska skrivas. Men om två och en halv vecka är det påsklov och då ska det förtäras ägg!

lol

I dag har jag inte åstadkommit så mycket vettigt. Ett undantag är under naturkunskapslektionen då min grupp fick mycket gjort på vårat arbete om växthuseffekten. Vi arbetat om skogsbruket och dess påverkan på växthuseffekten. Jag skriver om skogsbruket i Sverige och det är så kul att jag dör av skratt. Vi måste göra en powerpointpresentation inför klassen och redovisa vad vi har kommit fram till i våran uppsatts.

Jag har inget mer att skriva eftersom det inte har hänt något ovanligt. 


Oj

I dag blev matten på något mystiskt sätt inställd så klassen får en extra sovmorgon. Men eftersom jag och några andra stollar bor ute i bonnaland där bussarna inte går ofta så blir vi tvugna att offra tio minuter av CAD-tekniken. Men det gör vi mer än gärna eftersom det är ett tråkigt ämne och det är mycket bättre att ta en timmes längre sovmorgon.

Nu ska jag duscha.

Sanningen om kungens tandvård

Jag har alltid undrat varför pannkakor heter pannkakor. De flesta förstår att de är tillagade i en panna och att det är därifrån namnets första fyra bokstäver härstammar i från. Hur kakorna kommer in i bilden förblir ett mysterium som inte ens Chief Inspektor Barneby kan förstå sig på. Jag tvivlar på att han klarar det även om han slår sitt kloka huvud ihop Mat-Tina, som numera dansar i stället för att laga mat.
    Jag har dock en egen ide om hur pannkakornas kakor kom till. Tänk er tillbaka i tiden, närmare bestämt tjugotre år, då det var åttitalets fina frisyrer och discokulornas era. Jag var då minus sex år. Händelsen tog plats i det svenska kungahuset där kungen var vrålhungrig efter en tröttsam invigning av en båt. Han satt hungrig och ovetande om att en ny oerfaren kock skulle tillaga hans favoritmaträtt; köttbullar. Men i stället för att ha köttfärs i bullarna så ville kungen ha pepparkaksdeg, alltså pepparkaksbullar. Den nya kocken var dock så nervös att ögats iris fladdrade fram och tillbaka och han kunde inte läsa receptet. De enda två orden han kunde tyda var kaksdeg och panna så han var tvungen att improvisera resten av receptet. Han lyckades laga en ätbar röra och kungen tyckte mycket om den. Men efter att kungen fick för många hål i sina tänder byttes allt socker ut mot en lika stor mängd mjöl och dagens pannkaka var född.  

Men eftersom konspirationsfanatikerna sedan länge har försökt finna en orsak till kungens amalgamfyllda tänder har hovet tystat ner händelsen och spridit en falsk sanning om att pannkakan är en sedan länge förtärd maträtt som har funnits i urminnes tider. Eftersom alla som är födda innan 1985 är fulla av radon så deras långtidsminne är ett enda gytter av allt annat är verkliga händelser så kan de inte avvisa denna skrämmande sanning.


Främlingsfientlighet

I dag är det nog vår. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Trots detta så är det kylslaget utomhus, men snön smälter ändå. Jag blir kissnödig när jag tittar på smält snö.

Jag tittade lite på Vasaloppet i förmiddags och blev förundrad över att en norrman vann. De pratar så roligt och ändå kan de åka skidor. Tänk er de norska nazisternas årsmöte. Jag hade inte kunnat hålla mig för skratt. Hundratals skinheads som försöker vara coola beslutar om hur de ska utrota utlänningarna på norska. Norska nazister har en stor självdistans.

Haleluja!

I dag är jag ensam hemma. Jag ska ta mig friheter som aldrig förr. Fast först måste jag gå ut med hunden.

När jag vaknade i morses lade jag till min stora förvåning märke till att snön låg som ett duntäcke över marken. Det var en underlig upptäckt som jag aldrig hade väntat mig. Jag trodde att snön hade gjort sitt och sedan länge var borta här i de mellarsta delarna av Sverige. Det ser dock inte bättre ut än att snön redan är på väg att omvandlas till slask och i morgon kan vi åka skridskor på vägarna eftersom slasken har frusit.

RSS 2.0