Snor!

Jag bestämde mig precis för att mitt projektarbete i trean ska vara att räkna ut hur många liter snor en genomsnittligt förkyld persons näsa producerar under en veckas förkylning. En vild, men ändå relativt pålitlig, gissning är 13,5 liter. Jag tror inte att det är helt omöjligt om man räknar med faktorer som näsans storlek, snorköttlarnas produktiviet och antalet näshår. Jag ska låta er få ta del av resultatet och även få följa min upptäckt från dag ett.

Jag är ett geni

I dag tog min fysiklärare sig vatten över huvudet när han gav oss en uppgift som han själv inte kunde lösa. Efter många stunder av konstant tänkande så var han tvungen att modifiera uppgiften för att den skulle vara lösbar.
   Vi har även fått reda på att vi måste välja mer ämnen än de redan valda IV-kurserna. Jag ska välja Fysik B eftersom de andra ämnena är till för de som vill bli arbetslösa eller jobba på ICA. Jag ska försöka rucka på fysikens lagar och göra banbrytande upptäckter som kommer placera mig på samma sida som Einstein och Newton i historieböckerna. Jag ska lyckas upphäva solens gravitationskraft så att jorden flyger ut i universum och vidare till en annan galax där vi kan leva ett liv utan ständig fruktan för hudcancer. Jag ska dessutom skapa materia ur tomma intet och motbevisa Newtons nollte lag. Observera att jag ska göra detta under mitt andra år på gymnasiet.

Inga läxor!

I går hade jag absolut inga skolarbeten som behövdes göra hemma. Jag är inte van vid det så jag visste inte vad jag skulle ta mig till. I brist på fantasi så sträckte jag ut mig raklång i sängen och sov i en timme, sedan läste jag och åt. Helt plötsligt började House och sedan var det sovdags! Jag ska försöka klämma in en tupplur mitt på dagen oftare, det gör underverk!

Annars så har det inte hänt något vettigt. Förkylningen envisas med att vara kvar och jag börjar inte förrän tio i tio i dag. Sovmorgon är alltid uppskattat!

Nu väntar duschen!

Snål

Jag har varit snorig och klumpig i halsen hela dagen. På idrotten lekte jag och en tjej bodybuilders i gymmet eftersom vi var invalida och inte kunde vara med på vad de andra gjorde. Efter idrotten hade vi en enorm håltimme innan vi skulle gå till ett sjukt ställe som heter Navet och lära oss om väthuseffekten (som om vi inte redan har fått nog?). Vi letade billiga smörgåsar både på ICA och fik, men på Högskolan fann vi smörgåsar som endast kostade se kronor styck! Det var ett sådant fynd att jag slog på stor oh köpte tre stycken. Med mat i magen och humöret i topp spatserade vi vidare till Navet där vi blev bjudna på te.

Jag ska redovisa min musikuppsatts om Bruce Springsteen för klassen i morgon. Jag ska läsa i genom den nu så jag vet vad jag ska säga. Pappa äger en hemlig bok om Bruce så jag har ett par fina fakta som ess i rockärmen. Jag ska berätta saker så otroliga att läraren tappar hakan och sedan ägnar hela sitt liv åt att ta reda på sanningshalten i mina påståenden. Han kommer så klart upptäcka att de är 100 % sanna.

Svett! <3

Jag har slagit nytt fräschhetsrekord! Senast jag duschade var i fredags morse, och nästa gång jag ska duscha är i morgon bitti. Det blir lätt så när jag är förkyld och snörvlar. Jag luktar väldigt gott och mitt hår är flötigt. Jag vågar inte ta av mig mina strumpor om det luktar för illa. Lökringarna i mina armhålor är inte att förakta.
   Jag blir smått galen eftersom jag inte har varit utanför husets fyra väggar en enda gång i dag och hela förmiddagen tillbringades vid min musikuppsatts, som nu är klar!

Jag orkar inte skriva någor mer förutom att hunden har mens och bär blöja så att inte hela huset ska bli blodigt. Jag kan inte göra annat än att skratta åt henne. Ha, stolle!

Lärare är underliga

I går morse försov jag mig trots att jag skulle ta 09:32-bussen till skolan. Jag fick bara i mig en skrumpen smörgås och ett glas mjölk till frukost. Det är inte mat för en man!

Den här veckan har vi knappt haft några läxor alls. Vi har dessutom inte fått ett enda nytt prov vi behöver öva på. Det är makalöst av högsta grad! Jag tror att lärarna har tagit sitt förnuft till fånga och förstått att gymnasieelever inte är robotar som vill plugga 24/7. Eller så vill lärarna bara få oss att tro att vi inte behöver plugga för att i nästa vecka fylla vårat provschema till max. De är lustiga, de där lärarna.

STRESS

Under dagens samhällskunskapslektion lekte vi hänga gubbe. Det var ett trevligt avbrott i den annars så monotona skoldagen. Klassen gissade bokstäver och våran lärare ritade gubben och kom på ord. Vi vann över honom! Han är en väldigt bra lärare.

Jag är en gnutta sömnig nu efter en lång och jobbig skoldag. Jag väger mellan att skriva på musikuppsattsen eller läsa i boken jag ska redovisa om i svenskan. Det är mycket roligare att läsa, så jag tror att vägskålen väger över åt det hållet. I och för sig ska uppsattsen vara klar mycket snarare än bokredovisningen men det gäller att inte stressa. Klassen gjorde nämnligen ett stresstest på engelskan och det visade sig att jag och ett fåtal till inte var stressade alls, men att det var sjukt många som stressade arslet av sig. Efter stresstestet skrev jag klart min "uppsatts" om Bamsefilmen. Jag hoppas att den faller läraren i smaken!

Gym

Jag är relativt mör i kroppen nu eftersom att jag och några från klassen befann oss på skolans gym en timme efter idrottslektionen och pumpade utan dess like. Svetten flödade som om vi befann oss i Afrika en het sommardag när solen står i zenit. Det var obeskrivbart skönt att komma hem och äta allt som kom i min väg efter gympärsen!

Innan jag bänkar mig framför Lost i kväll ska jag göra min matteläxa och läsa i min 700 sidor långa bok som jag ska redovisa om för klassen om tre veckor. Norman Mailers "De nakna och de döda". Den är ruskigt bra! Jag planerar att läsa som en dåre under helgen och försöka hitta några bra citat som min lärare efterfrågar. Han gillar även att man börjar och slutar redovisningen med "redan de gamla grekerna...", så det ska jag göra!

Hungrig snart!

I dag har jag bara två lektioner! Haleluja! Detta fenomen beror på att vi både har våran ordinarie sovmorgon och dessutom är det vissa i klassen som ska ha utvecklingssamtal på eftermiddagen, och det är schemabrytande! Det innebär att vi bara har samhällskunskap och idrott. Men jag som bor i bonnaland blir tvungen att vänta 75 minuter från det att vi har slutat till bussen kommer. Men det gör inget, jag och mina vänner kan nog hitta på något trevligt att göra.

Jag har ingen förståelse för skolans schemaläggare på grund av att han lägger våra idrottslektioner efter lunchen. När vi har idrottat klar skulle det ha suttit fint med en rejäl biff, potatis och sås, men vi måste vänta tre timmar innan vi kommer hem och kan få i oss ett skrovmål. Vi är inte så koncentrerade på lektionerna efter idrotten. Vi sover.

Nu ska jag göra mig i ordning för att bege mig till skolan!

House är skäggig!

Hela eftermiddagen och kvällen har jag tillbringat vid datorn för att skriva min musikuppsatts om Bruce Springsteen. Efter att en snubbe i klassen redan har redovisat och lämnat in en uppsatts om honom till musikläraren så ska jag göra allt som står i min makt för att överträffa honom. Uppsattsen börjar faktiskt arta sig. Pappa har nämligen en gammal bok om den gamla uven Bruce i sina gömmor och den ska bli mitt trumfkort som ska ge mig saftig information som inte ligger ute på internet!

Nu ska jag bege mig till TV:n och titta på doktor House och hans färdigheter inom vårdsektorn. Han är en riktigt hyvens gubbe som även är lite halt på grund av en bortopererad lårmuskel. Jag missade tyvärr förra veckans avsnitt på grund av att jag befann mig hos vänner.

I morgon har jag sovmorgon och det ska bli olidligt trevligt att kunna sova två timmar längre än vad jag brukar göra på skoldagar!

Hunden rapar

Efter att ha väntat på bussen med några vänner i skolans fritidsgård där vi spelade biljard kom jag hem och trodde att klockan bara var fyra. Jag satt på toaletten länge och tog den tid allt tar när man tror sig ha all tid i världen på sig. Efter att ha ätit och när jag satte mig här upptäckte jag att klockan börjar närma sig halv sex och att jag var hemma klockan fem, inte fyra. Det var läskigt.

Hunden åt precis sin äkliga hundmat och kom till mig. Jag trodde att hon ville vara trevlig och ge mig sällskap, men hon rapade i stället och gick sedan ut. Min hund är sympatisk.

Klippning!

I dag slog jag två flugor i en smäll! När jag och några vänner slapp CAD-tekniken på grund av att en del klasskamrater skulle göra prov så gick vi ut i det fina vädret på en liten promenad. Efter en liten stund kom jag på mig att det var ett eminent tillfälle att klippa mig på eftersom det dessutom var en timme kvar till matsalen öppnade. 
   En och en halv centimeter av mitt lockiga hårsvall kapades och försvann när jag var hos frisören. Det kändes inte bra att skiljas från allt fluff som värmer mitt huvud i dessa kylslagna tider. Jag har dock inte vant mig vid min nya frisyr än, varje gång jag tittar i spegeln tror jag att det är någon annan som tittar tillbaka på mig. En positiv sak förde klippningen i alla fall med sig; det är inte riktigt så mycket hår att hålla reda på och det känns skönare att dra handen genom det nu. Eller rättare sagt: jag kan dra handen genom håret nu!

Klippning!

I dag slog jag två flugor i en smäll! När jag och några vänner slapp CAD-tekniken på grund av att en del klasskamrater skulle göra prov så gick vi ut i det fina vädret på en liten promenad. Efter en liten stund kom jag på mig att det var ett eminent tillfälle att klippa mig på eftersom det dessutom var en timme kvar till matsalen öppnade. 
   En och en halv centimeter av mitt lockiga hårsvall kapades och försvann när jag var hos frisören. Det kändes inte bra att skiljas från allt fluff som värmer mitt huvud i dessa kylslagna tider. Jag har dock inte vant mig vid min nya frisyr än, varje gång jag tittar i spegeln tror jag att det är någon annan som tittar tillbaka på mig. En positiv sak förde klippningen i alla fall med sig; det är inte riktigt så mycket hår att hålla reda på och det känns skönare att dra handen genom det nu. Eller rättare sagt: jag kan dra handen genom håret nu!

Puttsa

Jag har inte hittat på så många vettiga saker i dag. Jag gick upp klockan tio efter en lång natts sömn och misströstade att jag inte kommer kunna somna tidigt i kväll. Det är både positivt och negativt eftersom jag kan ligga uppe halva natten och läsa utan att ögonlocken blir för tunga fast jag får inte många timmars sömn och det visar sig när jag ska gå upp klockan sex för att gå till skolan. Det är snarare en regel än ett undantag att jag försover mig på måndagar (och tisdagar, onsdagar, torsdagar, fredagar).
    Jag åt frukost samtidigt som jag tittade på skidor och skidskytte. Det gick inte överdrivet bra, men det var ett kul sätt att slösa bort den sista lovdagen innan skolan börjar igen.
    Efter lunch kommenterade mamma mitt hår och sa att jag behöver klippa mig. Sedan fick hon för sig att jag skulle passa i backslick, så hon gjorde ett ynkligt försök att få det att se ut som Draco Malfoy i Harry Potter-filmerna, men det gick inte som planerat och såg snarare ut som Hagrids hår i samma filmer.
    När mamma hade satt griller i huvudet på mig fick jag för mig att jag skulle städa mitt rum. Det var extremt lång tid sedan jag gick över rummet med en dammtrasa och en dammsugare. Det var tråkigt men väldigtskönt när det var gjort.

Nu kommer mormor och morfar vilken sekund som helst!

Gubben nr 1!

Under dagen har jag och mamma varit i Ullared på Gekås och handlat allt möjligt som får plats mellan fyra väggar. De flesta besökare var medelålders män som blev ditsläpade av sina fruar och gjorde allt som stod i deras makt för att hålla korpgluggarna öppna och inte falla in i en lika djup sömn som en person i koma. De stod och hängde på kundvagnen medan deras respektive valde kläder åt dem.

I dag har jag, pappa och min lillebror mätt våra armar och midjor för att se vem som egentligen är den manligaste familjemedlemmen. Om jag lyckas skaffa en sex centimeter omkrets på mina armar är jag i kapp pappa! Midjan får jag jobba lite mer på, men han är på god väg att bli en skrumpen lite gubbe vars muskler förtvinar för var dag som går så det blir förhoppningsvis inte en stor utmaning.


Sova naken

På något otroligt vis känner jag mig sömnig nu, fastän jag vaknade klockan tio i morses. Jag vet inte hur jag ska tackla tröttheten annat än att lägga mig i min varma och sköna säng och sova och inte vakna upp förän en ny dag har börjat. Men sömnen infinner sig inte innan jag har läst en bok en timme (hur trött jag än är så kvarstår detta faktum). Jag har ingen bok kvar att läsa. Jag hinner inte styra kosan till biblioteket innan måndag, så jag tvingas glatt läsa någon underlig bok som är gömd i en bortglömd vrå i bokhyllan. I värsta fall tvingas jag damma av min samling av serietidningar och se om Fantomen fortfarande är lika häftig när han märker Shingpiraterna med sin döskallering. Fantomen är manlig. Han beställer mjölk på krogen, det ska jag också göra när jag blir tillräckligt gammal för krogbesök!

I morgon ska jag och mamma åka till Gekås i Ullared och agera likt Sveriges värsta shopaholics. Vi ska bränna pengar som om de växer på träd. Men jag tänker inte lägga ut miljontals bilder på vad jag har köpt som alla fjortisbrudar gör! Jag låter det skrivna ordet vara tillräckligt för att tillfredställa er hunger.


Maten är enformig!

Det är något speciellt med att vara ute på nattliga strövtåg när alla andra sover sött. Det enda som hörs är en uggla som försöker locka till sig en uggletjej så de kan mysa. Man går där och tänker lika klart som en påtänd knarkare, men ändå får man en hel del smarta ideer. Jag tror det beror på att det inte släpps ut lika mycket bilavgaser som förorenar hjärnan under natten som det gör under dagen. Jag ska flytta till Mount Everests topp där jag ska komma på meningen med livet, lösningen på den globala uppvärmningen och vilken glass som är godast.

Jag funderar på vad jag ska laga till lunch i dag. Spaghetti och köttfärssås är alltid uppskattat hos mig och min broder från samma moder. Fast det blir lite enformigt att äta pasta varje dag då jag och bror är ensamma hemma. Undrar hur det ska gå när jag flyttar hemifrån? Jag måste bli rik så jag har råd att äta på resturang varje dag!

Slashasar!

Något som retar mig ända ut i fingertopparna är när bussen nästan är full, och på de sätena där det finns stjärterum är med stor sannolikhet blockerade av någos portfölj, JC-kasse eller jacka. När man går förbi och ger ägaren en djävulsk blick möts man av en förvånad och konfunderad blick som tyder på totalt hjärnstillestånd. Om man frågar om ägaren kan ta bort sitt berg av föremål som täcker den sista sittplatsen gör den det så demonstrativt att när den är klar har bussen nått sin ändhållplats och man ska gå av. Den enda lösningen är att instalera katapultstolar i bussen så chauffören kan skicka iväg passagerare som saboterar folks bussresor.

Tänk en extra gång innan ni blockerar säterna i min buss för jag ska ta till drastiska åtgärder! Jag ska sätta mig på era dyra märkeshandväskor och sedan fisa på dem! Fast är jag på riktigt gott humör så kommer jag bara lägga dem i mittgången och skratta. Typ.

Nördar

Hela dagen lång har jag och några vänner tillbringat i en snubbes källare. Det blev varmt och väldigt svettigt. Tänk er en svettpöl på flera liter i tio armhålor och föreställ er sedan kondensen. Luftfuktigheten var så hög att alla satt och kippade efter luft likt en liten aborre som har blivit uppfiskad av en femårig knatte. När syret i luften var slut serverades vi korv med bröd och fick genast nya krafter att andas för. Elräkningen är blir skyhög efter så mycket X-boxspelande. Al Gore skulle inte ha blivit glad om han hade sett den!

Nu ska jag lägga mig i sängen och få min beskärda del av sömn. Fast först måste jag läsa god nattsaga!

Sladdrigt

När ni nu ser att ännu en dönick har skapat en blogg här undrar ni säkerligen vad jag ska skriva om. Jag lovar att jag inte kommer skriva någon sjuk modeblogg eller låtsas vara en shoppingguru som handlar kläder för sinnessjukt mycket pengar varje månad. Jag gillar att gå klädd i sladdriga kläder och se ut som en liten gammal uteliggare, fast mitt självkurage hindrar mig fran att göra det i skolan, så då klär jag mig mer propert.

Nu ska jag alldeles strax bege mig i väg till några vänner. Vi ska tillsammans försöka hitta Karma och försöka förstå varför George W. Busch är president när han egentligen är en zombie som äter vicepresidenter till frukost. Granskar ni hans sladdriga ansikte riktigt noga kommer ni upptäcka att hude flagnar på de flesta ställen och att där under finns en elak och rutten zombie vars mål är att förvandla jorden till zombiernas bästa resturang.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0