Sanningen om kungens tandvård

Jag har alltid undrat varför pannkakor heter pannkakor. De flesta förstår att de är tillagade i en panna och att det är därifrån namnets första fyra bokstäver härstammar i från. Hur kakorna kommer in i bilden förblir ett mysterium som inte ens Chief Inspektor Barneby kan förstå sig på. Jag tvivlar på att han klarar det även om han slår sitt kloka huvud ihop Mat-Tina, som numera dansar i stället för att laga mat.
    Jag har dock en egen ide om hur pannkakornas kakor kom till. Tänk er tillbaka i tiden, närmare bestämt tjugotre år, då det var åttitalets fina frisyrer och discokulornas era. Jag var då minus sex år. Händelsen tog plats i det svenska kungahuset där kungen var vrålhungrig efter en tröttsam invigning av en båt. Han satt hungrig och ovetande om att en ny oerfaren kock skulle tillaga hans favoritmaträtt; köttbullar. Men i stället för att ha köttfärs i bullarna så ville kungen ha pepparkaksdeg, alltså pepparkaksbullar. Den nya kocken var dock så nervös att ögats iris fladdrade fram och tillbaka och han kunde inte läsa receptet. De enda två orden han kunde tyda var kaksdeg och panna så han var tvungen att improvisera resten av receptet. Han lyckades laga en ätbar röra och kungen tyckte mycket om den. Men efter att kungen fick för många hål i sina tänder byttes allt socker ut mot en lika stor mängd mjöl och dagens pannkaka var född.  

Men eftersom konspirationsfanatikerna sedan länge har försökt finna en orsak till kungens amalgamfyllda tänder har hovet tystat ner händelsen och spridit en falsk sanning om att pannkakan är en sedan länge förtärd maträtt som har funnits i urminnes tider. Eftersom alla som är födda innan 1985 är fulla av radon så deras långtidsminne är ett enda gytter av allt annat är verkliga händelser så kan de inte avvisa denna skrämmande sanning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0