En rysk X-men

Jag tycker att den ryska landslagsmålvakten i fotboll Igor Akinfeev (bilden) verkar vara en man som står vid sitt ord. En fåordig, sammanbiten och allvarlig man. Igor följer bollen med blicken under hela matchen, och kan styra den dit han vill bara han stirrar och koncentrerar sig tillräckligt på uppgiften. Det är i själva verket han som ligger bakom Rysslands enorma framgång i EM. Det är inte bara alla hans räddningar då han slänger sig hämningslöst in i bollbanan som han själv påverkar, utan även alla mål som Rysslands utespelare placerar i motståndarlagets mål. Hans viljestyrka har tagit Ryssland till en bronsmatch i EM.     Igor Akinfeev står vi sin ena målstolpe. Han pekar åt en utespelare och säger ”Ställ dig där och stå still så sköter jag resten.”. Och sedan sköter han resten. Han tittar på motståndarspelarna med sin iskalla blick, som om han vilken sekund som helst kommer att ta upp ett handeldvapen ur ett hölster under tröja och börja skjuta vilt omkring sig. Desto närmare motståndarna kommer med bollen, desto mer förskräckta blir de. När de svingar benet som en pendel och ska skjuta bollen i mål så blir skottet endast en lös tåfjutt, och likt en fågelmamma som ruvar på sina ägg fångar Akinfeev bollen i sin trygga famn.     Igor Akinfeev är en X-men.

Jag tycker att den ryska landslagsmålvakten i fotboll Igor Akinfeev (bilden) verkar vara en man som står vid sitt ord. En fåordig, sammanbiten och allvarlig man. Igor följer bollen med blicken under hela matchen, och kan styra den dit han vill bara han stirrar och koncentrerar sig tillräckligt på uppgiften. Det är i själva verket han som ligger bakom Rysslands enorma framgång i EM. Det är inte bara alla hans räddningar då han slänger sig hämningslöst in i bollbanan som han själv påverkar, utan även alla mål som Rysslands utespelare placerar i motståndarlagets mål. Hans viljestyrka har tagit Ryssland till en bronsmatch i EM.


Igor Akinfeev står vi sin ena målstolpe. Han pekar åt en utespelare och säger "Ställ dig där och stå still så sköter jag resten.". Och sedan sköter han resten. Han tittar på motståndarspelarna med sin iskalla blick, som om han vilken sekund som helst kommer att ta upp ett handeldvapen ur ett hölster under sin tröja och börja skjuta vilt omkring sig. Desto närmare motståndarna kommer med bollen, desto mer förskräckta blir de. När de svingar benet som en pendel och ska skjuta bollen i mål så blir skottet endast en lös tåfjutt, och likt en fågelmamma som ruvar på sina ägg fångar Akinfeev bollen i sin trygga famn.


Igor Akinfeev är en X-men. En rysk X-men.   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0